BOEKEN

150 jaar Krepel Group – ISBN: 9789082785593 – NUR code 530 Naslagwerken algemeen
In dit boek vertellen de familie Krepel, tal van (oud)medewerkers en diverse zakelijke relaties over het verleden, het heden en de toekomst van de jubilerende Krepel Group. Het familiebedrijf in Klarenbeek, dat al jaren een vooraanstaande positie in de wereld van houten deuren, sigarenkisten en luxe houten verpakkingen inneemt. En daarnaast ook nog eens de exploitatie van het Landgoed Klarenbeek zelf voortvarend ter hand heeft genomen. De bijzondere locatie vol natuurschoon, waar de familie Krepel woont en waar haar bedrijven, naast de fabriek in Polen, al 150 jaar gevestigd zijn. Dit boek gaat zelfs nog wat verder terug in de tijd. Naar 1764 maar liefst. Het jaar waarin Johannes Richardus Krepel samen met twee compagnons de Kopermolen Klarenbeek van de weduwe Pluijm overneemt en aldus de basis legt voor wat nu, anno 2020, is uitgegroeid tot de Krepel Group. U leest er alles over in dit boek vol met historie, doorzettingsvermogen, visie, durf en zakelijk inzicht van acht generaties Krepel die al die jaren hebben gezorgd voor werkgelegenheid, inkomen en tal van voorzieningen in en voor de hechte gemeenschap van het dorp Klarenbeek. Anderhalve eeuw bedrijvigheid in hout

‘RANSOMWARE – DE IMPACT. ZAKELIJK EN PRIVÉ’ (ISBN/EAN): 978-90-826319-9-9)

Redactionele bewerking van dit boek van Alexander Bosgoed en Yangkie Kwee , bosworX B.V. Apeldoorn.
Dit geromantiseerde boek is gebaseerd op échte gebeurtenissen. U ervaart ‘live’ wat de intense impact op u en uw omgeving is als het geen ‘ver van je bed show’ meer is, maar realiteit. De vraag is dan ook niet óf u dit overkomt, maar wanneer. En vervolgens hoe u daarop gaat reageren.

‘KISJES TRANSPORT & VERHUUR – Kroniek van een Apeldoornse Transportfamilie’ (ISBN 978-90-827855-1-7)

Dit boek is meer dan een verhaal vol chronologisch geordende feiten. Het is de historie van onze familie aan het Apeldoorns Kanaal. Van overgrootvader Jan Kisjes, die er in 1872 brugwachter werd en in 1879 havenmeester. Van opa Roelof die in 1904 met één paard en één wagen Expeditiebedrijf Kisjes begon. Van vader Jan die eind jaren dertig in de zaak kwam en na de oorlog het roer overnam. En van Roelof, die als enige van de drie broers het bedrijf in 1990 overnam en gestaag uitbouwde tot wat het nu is: Kisjes Transport & Verhuur B.V. , met ruim 800 containers, een vloot ultramoderne vrachtwagens, kranen met steeds grotere hefvermogens, meer chauffeurs en meer mensen op kantoor. Begin 2018 werd verhuisd naar Kanaal Zuid 114 te Apeldoorn. Zo bleef Kisjes een echt Apeldoorns bedrijf. Wel zo overzichtelijk en tevens het startsein om nu eindelijk eens een boek te schrijven over de historie van ons bedrijf, dat zo nauw verwikkeld is met het wel en wee van onze familie.

‘KOEKBOEK’

Dit jubileumboek over Euro Pâtisserie in Twello, het bedrijf van Frits en Reni Veldwijk, beschrijft het tijdperk 1986-2012. Een periode van meer dan 25 jaar hard werken, ondernemen en doorzetten. Na de bescheiden start vanuit het ‘kantoor’ in een van de slaapkamers, zou Euro Pâtisserie uitgroeien tot marktleider met een assortiment koek van hoogwaardige kwaliteit en twaalf productielijnen in Spijkenisse en Apeldoorn. In 2018 is het bedrijf overgenomen door het Belgische Biscuiterie Seghers uit Temse. Beide koekjesbakkerijen maken gebak voor de huismerken van grote retailers. Biscuiterie Seghers komt door deze overname in de top-10 van koekjesmakers in de Benelux, aldus het persbericht.

‘IN ALLE BOUWSTATEN’ (ISBN 978-90-828484-0-3)

Dit tweede boek van Jonald Bouwhuis, directeur/eigenaar van Bouwhuis Vastgoed in Apeldoorn, is deels door Jonald Bouwhuis zelf en deels door mij geschreven, geredigeerd en gecorrigeerd.

‘Wat er allemaal gebeurde is soms met geen pen te beschrijven. Toch doe ik dat wel in dit boek. Niet uit zelfmedelijden. Integendeel zelfs. Maar om te vertellen wat er allemaal kan gebeuren als de paniek toeslaat, emoties de overhand krijgen en je als ondernemer in de ogen van anderen blijkbaar toch iets te hoog boven het maaiveld uit komt. Het echte verhaal achter de Bouw State fondsen kortom.’

‘MARKANT TWELLO’ (ISBN 978-94-90468-04-0)

Veertig bijzondere portretten uit een Gelders dorp, met medewerking van Liza Bruggeling

 In dit boek is gezocht naar een treffende combinatie van markante inwoners van Twello, afgewisseld met opvallende ondernemers en eigenaren van bedrijven waar sprake is van een wisseling van de wacht. Natuurlijk komen ook muziekverenigingen & sportverenigingen aan bod. Kortom, een bontgekleurde stoet.

‘HET KOMT VAST-GOED’ (ISBN 978-90-809444-5-9)

Dit boek van Jonald Bouwhuis, directeur/eigenaar van Bouwhuis Vastgoed in Apeldoorn, is door mij geschreven aan de hand van notities, gesprekken en overleg.

‘Eindelijk is het er van gekomen. Lang over gesproken en nagedacht en nu heb ik het gedaan. Mijn eigen verhaal over de afgelopen circa 20 jaar ondernemen. Begonnen als afwasser en nu belegger in hoofdzakelijk vastgoed’, Jonald Bouwhuis.

‘CROSS COUNTRY’ (ISBN 90-8539-328-0)

Mijn schrijversdebuut uit 2006.

Cross Country is een vertelling over de levens van dokter David McMillan en zijn vrouw Rose. Hun vooruitzichten in het Engelse Manchester zijn slecht, tot ze via David’s tante Mary een huisartsenpraktijk in het Ierse Kilgarvan kunnen overnemen. De gelukkige tijd daarna wordt wreed onderbroken door de Tweede Wereldoorlog en het verlies van geliefde verwanten. Als de rust is weergekeerd luidt een onverwachte ontmoeting met een kudde loslopende paarden en paardenman Mick O’Rourke een nieuwe fase in hun leven in. Maar niemand kon vermoeden dat de kennismaking tussen David en de mooie, opwindende Christiana O’Rourke zo’n verwoestende uitwerking zou hebben.

‘NR. 21’ van FRANS HOUBEN (ISBN 978-90-815297-1-6)

Redactionele bewerking van dit boek van de hand van Frans Houben.

‘NR. 21’ is de titel van de indringende, somtijds rauwe, memoires van Frans Houben over zijn leven in een Rooms Katholiek jongensinternaat. Met broeders die hun handen niet thuis konden houden en elke vorm van verzet er meedogenloos uitranselden. Met paters die hun ogen sloten voor wat er allemaal gebeurde en misstanden onder het tapijt veegden. Met echte vrienden en met jongens die je nooit kon vertrouwen. Met een moeder die wanhopig probeerde het contact te herstellen. Met de verlokkingen van het leven buiten het internaat. En gelukkig ook met de paar goedwillende broeders, paters en leraren die het beste uit de jonge Frans naar boven probeerden te halen.’ Frans Houben, glaskunstenaar te Ootmarsum.

‘PORTRETTEN UIT VOORST’ (ISBN 978-94-90468-00-2)

Van Mariëtte Klein Kraneberg, Wilco van Rooijen en Pim Kisjes (tevens eindredactie). Foto’s: Gerko van Kampen (binnenwerk), Hans Snelleman / Holland Photo (cover).

Het platteland verandert. Dat geldt voor de samenstelling van de bevolking, voor de landschappelijke waarden en voor de infrastructuur. Dit heeft gevolgen voor de sociale cohesie, waardoor voorheen hechte dorpsgemeenschappen ontwricht kunnen raken. Met hun boek willen de initiatiefnemers in woord en beeld vastleggen wat Voorst kenmerkt en wat de Voorstenaren bindt. Als tijdsbeeld en momentopname. De verhalen zijn opgetekend tijdens gesprekken met markante dorpsbewoners van verschillende leeftijden die praten over hun dorp waar bijna iedereen elkaar kent – al is het maar van gezicht – waar het heel gewoon is elkaar op straat te groeten en waar oude tradities als ‘buurt maken’, zeker in het buitengebied, nog volop worden nageleefd. In het boek vertellen achttien Voorstenaren over wat zij zo bijzonder vinden aan hun dorp en zijn mooie omgeving. Over de waarde die zij aan de natuur in en rond Voorst hechten. En ook over met hoeveel plezier zij in Voorst wonen.

Het initiatief is ondersteund door de Provincie Gelderland in het kader van de subsidieverstrekking gemeenschapsvoorzieningen en sociale cohesie op het platteland.

‘DIBEVO 75 JAAR’ (ISBN 978-90-9026397-7)

Dit jubileumboek van de brancheorganisatie Dibevo te Amersfoort bestrijkt de periode 1936 – 2011 en is door mij geschreven en samengesteld aan de hand van archiefonderzoek, deskresearch en gesprekken met directie, medewerkers en leden.

Waar Dibevo, de brancheorganisatie voor ondernemende huisdierenspecialisten, haar 75-jarig jubileum deelt met andere organisaties die net zo’n lange of een nog langere historie hebben, is het in ons land uniek dat Dibevo in al die jaren dezelfde naam heeft behouden. Ook is nooit een fusie met een andere organisatie aangegaan, terwijl Dibevo tevens de enige en oudste brancheorganisatie is die de gehele bedrijfskolom vertegenwoordigt. Redenen genoeg om dit jubileumboek uit te brengen.

‘ZO HERKENT EN VOORKOMT U CYBERCRIME’ (ISBN 978-90-9029291-5)

Redactionele bewerking van dit boek van Alexander Bosgoed en Yangkie Kwee , bosworX B.V. Apeldoorn.

De aangedragen inzichten en oplossingen in dit boek zijn de daadwerkelijke praktijkervaringen van een gecertificeerde ICT-organisatie die al sinds de jaren negentig gespecialiseerd is in het beveiligen van zeer vertrouwelijke informatie bij de overheid, de zorg en het bedrijfsleven. Geen marketingverhaaltje. Geen journalistiek werkje. De praktijk leert dat u voldoende hebt aan bewustzijn en gezond verstand. Hoe? Dat staat in dit boek.

‘RANSOMWARE. ONDERSCHAT, ONZICHTBAAR EN DODELIJK’ (ISBN 978-90-826319-0-6)

Redactionele bewerking van dit boek van Alexander Bosgoed en Yangkie Kwee , bosworX B.V. Apeldoorn.

Het is verbijsterend om te zien hoe gemakkelijk bedrijven en instellingen nog steeds omgaan met de gevaren van ransomware. Als men al weet wat dit betekent. Vaak ontbreekt het directies en management aan urgentiegevoel om er zich effectief tegen te wapenen. In ‘Cybergijzeling – Onderschat, Onzichtbaar en Dodelijk’ volgt de lezer het gezin Van Putten; een echtpaar met twee tienerkinderen uit het fictieve plaatsje Veltburg. Henk van Putten is controller bij de grote, landelijk bekende zorginstelling OnzeZorg. Alle vier gezinsleden zijn actief op social media. Een ontslaggesprek tussen Van Putten en een boventallig verklaarde medewerker lokt een serie gebeurtenissen uit die grote reputatie- en financiële schade aanrichten. Bij OnzeZorg en bij de Van Puttens.